
Jak szybko schudnąć i pięknie prezentować się w bikini?
Do wakacji zostało już niewiele czasu. Jednak jeśli zaczniesz działać już dzisiaj, to zdążysz jeszcze zgubić kilka zbędnych kilogramów i będziesz pięknie prezentować się na plaży w swoim nowym bikini. Przejdź na lekkostrawną dietę. Jedz dużo warzyw i owoców. Zadbaj o to, żeby spożywać ich 5-6 porcji dziennie. Omijaj szerokim łukiem bary i restauracje typu fast food. Na zakupach nawet nie spoglądaj w kierunku chipsów i słodyczy. Śmieciowe jedzenie nie tylko tuczy, ale też sprzyja zatrzymaniu wody i toksyn w organizmie, a tym samym jest jednym z głównych sprawców uciążliwego cellulitu.
Bądź twarda i nie ulegaj pokusom, a tegoroczny sezon bikini będzie należał do Ciebie. Całkowicie zrezygnuj ze słodzonych napojów gazowanych. Zastąp je wodą mineralną i zieloną herbatą. Powinnaś też ćwiczyć 3 do 5 razy w tygodniu. To pomoże Ci schudnąć i wyrzeźbić nieco mięśnie. Wybierz intensywne ćwiczenia typu kardio przeplatane ćwiczeniami siłowymi. Taka kombinacja daje zdecydowanie najlepsze efekty. Trzyma dietę i regularnie ćwicz, a zadowalającą poprawę sylwetki zauważysz już po 30 dniach. Kiedy już wpadniesz w rytm, łatwo Ci będzie nieco dłużej utrzymać ten reżim i z każdym dniem będziesz wyglądać coraz lepiej. Schudniesz, poprawisz kondycję i samopoczucie, a tego, jak będziesz prezentować się w swoim nowym bikini, pozazdrości Ci niejedna koleżanka.
Dieta bezglutenowa: co warto wiedzieć?
Dla jednych dieta bezglutenowa to chwilowy kaprys i moda, za którą wiele osób stara się podążać bez powodu. Warto jednak pamiętać, że dla wielu osób jedzenie bez glutenu to podstawa dobrego samopoczucia. Co warto wiedzieć na temat diety bezglutenowej? W jakich przypadkach jedzenie wolne od glutenu może okazać się cennym wsparciem w walce o zdrowie?
Gluten to nic innego, jak białko występujące w zbożu. Pojawia się ono i w pszenicy, i w życie, nie brak go też w jęczmieniu oraz w owsie. Spotkać można się z nim również w wielu produktach spożywczych, np. w pieczywie, słodyczach oraz w wielu popularnych przekąskach. Choć dla wielu z nas gluten nie stanowi żadnego zagrożenia, są osoby, dla których produkty zawierające taką formę białka mogą się okazać przyczyną poważnych kłopotów ze zdrowiem. Tak jest m. in. w przypadku pacjentów walczących z cekalią.
Nie brak też osób, których organizm źle reaguje na gluten oraz takich pacjentów, którzy mają uczulenie na pszenicę oraz bazujące na niej wyroby. Wrzodziejące zapalenie jelita grubego, stwardnienie rozsiane, niektóre choroby tarczycy oraz autyzm – oto kolejne przypadki, w których produkty zawierające gluten mogą się okazać przyczyną sporych problemów ze zdrowiem. Dieta bezglutenowa staje się w takim przypadku sprawą bardzo ważną. Dla takich osób dieta bez glutenu to nie moda, ale szansa na to, by uniknąć przykrych dolegliwości i cieszyć się dobrym samopoczuciem.